Letselschade

Wanneer ontregeling van lichamelijke systemen ten gevolge van een ongeval in hun verstoring blijven hangen komen natuurlijke herstelprocessen niet op gang. De verstoringen conditioneren vervolgens dankzij de kracht van de herhaling, de klachten en beperkingen worden de jaren daarna in stand gehouden en versterkt. Een `reset` van de fysieke systemen is dan noodzakelijk om terug te kunnen grijpen op de oorspronkelijke blauwdruk van fysieke systemen. In een intensief individueel leerproces en met een gemotiveerd persoon is dat mogelijk.

Lees hier het verhaal dat wij van een cliënte ontvingen om op onze website te mogen plaatsen.

“In een klap was mijn leven veranderd “

“In feb. 2010 ben ik buiten mijn schuld om betrokken geraakt bij een kop-staart botsing waarbij ik nekletsel (whiplash) heb opgelopen. Het tikje van achter stelde niet zo heel veel voor maar de consequenties waren niet te overzien.

Ik ging van actieve 28 jarige (met een full-time baan, 6x per week sporten en een druk sociaal leven) naar iemand die haar bed alleen nog maar uit kwam voor eten, drinken, douchen en de wc. Na bij verschillende therapeuten geweest te zijn maar geen vooruitgang kunnen boeken en keer op keer te horen krijgen: “het zit je tussen de oren en accepteer het maar gewoon dat het zo is” (ja het zit me letterlijk tussen de oren want ik heb een whiplash, en accepteren dat NOOIT!) was de hoop dat het ooit over zou gaan me inmiddels wel in de schoenen gezakt.

Via mijn moeder (die goede ervaringen had met Physical Solutions op het werk) ben ik bij Physical Solutions gekomen. Tijdens de intake was al snel duidelijk dat ik zo scheef stond dat ik net een wokkel was. Henry durfde het aan met mij, dus begon de strijd met de tegenpartij om deze therapie vergoed te krijgen. Helaas vond de tegenpartij dit niet een optie voor mij (omdat ze er geen ervaring mee hadden). Dus ik moest eerst maar een andere therapie doen. Helaas werden door die therapie mijn klachten alleen maar erger en stond ik op het punt om er maar helemaal de brui aan te geven. Toen ze door kregen dat ik mijn klachten niet fakete moest ik stoppen met de therapie en kreeg ik weer te horen: accepteer het maar gewoon dit word niet meer beter! (ik kon die therapeut wel over zijn bureau trekken zo boos was ik!)  Ik ben daarna ook in een flinke depressie gezakt!

2,5 jaar na mijn ongeluk ging de tegenpartij meewerken (al was het bij godsgratie omdat ze niet anders meer konden) en mocht ik samen met Henry beginnen aan mijn therapie. We zijn eerst begonnen met elke week therapie in zijn locatie. Al snel was het duidelijk dat dit te zwaar voor mij was en dat mijn lichaam erg heftig reageerde op simpele dingen als alleen al recht op staan. Henry stelde voor om de therapie verder bij mij thuis te doen en niet elke week maar om de 2 weken therapie (en zelfs soms om de 3 weken). We zijn samen bijna 1,5 jaar bezig geweest om mij helemaal opnieuw te leren bewegen (staan, zitten, liggen, dingen oppakken, fietsen, vegen enz). Mijn lichaam heeft tot de max geprotesteerd en was na die op het oog  simpele dingen helemaal uitgeput, tevens heb ik heel wat af gehuild, gevloekt en heel wat dagen kotsmisselijk rondgelopen… nu hoor ik je bij jezelf denken was het, het allemaal waard?

Daar kan ik volmondig ja op antwoorden!

Want wat in totaal 6 verschillende fysiotherapeuten, 3 maatschappelijk werkers, 2 psychologen, 1 oraal faciaal therapeut, acupunctuur therapeut, 3 verschillende therapieën en de wereld aan pijnstillers niet voor elkaar kregen is bij Physical Solutions wel gelukt. Ik heb geleerd pijngeleide te bewegen. Nu een jaar na dat Henry en ik gestopt zijn met de therapie ben ik zo ver dat ik weer een normaal leven kan leiden. Ik ben weer aan de studie (multimedia engineer), kan weer normaal auto rijden, ik sport inmiddels weer 6 dagen in de week, ik wandel elke dag tussen de 15 en de 25 km per dag met mijn honden, en het allerbelangrijkste van allemaal ik kan weer lachen omdat mijn pijn eindelijk onder controle is (zonder pijnstillers!).

It ain’t going to be easy but it’s well worth it!”